Brglez je tudi predsednik državnega zbora. Foto: BoBo
Brglez je tudi predsednik državnega zbora. Foto: BoBo

Novela o zakonski zvezi in družinskih razmerjih Milanu Brglezu in njegovi družini ne jemlje prav ničesar, tistim, ki želijo svojo ljubezen potrditi z zakonsko zvezo, pa to omogoča. Izrazil je upanje, "da o enakopravnosti res nikoli več ne bomo odločali na referendumu".

Podpredsednica SMC-ja in vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer pa je pojasnila, da je svoj glas za že oddala in upa, da je s tem naslovila star slovenski pregovor v tretje gre rado. Novelo so namreč dvakrat že podprli v DZ-ju. "Upam, da bo to zdaj ustrezno potrdilo in zagotovilo za to, da se bomo imeli radi v dobrem in v zlu tudi na papirju vsi tisti, ki se s tem strinjamo," je poudarila.

Tudi vodja referendumskega štaba in poslanka SMC-ja Jasna Murgel meni, da je v Slovenji dozorel čas, da omogočimo vsem ljudem sklenitev zakonske zveze ne glede na njihovo spolno usmerjenost. Član volilnega štaba, poslanec Saša Tabaković, pa se je odzval na nekatere izjave, podane od nasprotnikov novele zakona. Kot je poudaril, ta v ničemer ne spreminja učnega programa v šolah.