Mejni prehod Sečovlje bo zaprt od 10. do 31. maja. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci
Mejni prehod Sečovlje bo zaprt od 10. do 31. maja. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci

Policisti na mejnem prehodu Sečovlje bodo imeli od 1. junija boljše delovne pogoje, pojasnjuje inšpektor mejne policije Nikolaj Smrečnik. "Zamenjali se bodo zabojniki, v katerih so prostori policije. Zabojniki so dotrajani in je njihova zamenjava nujna za zagotovitev ustreznih delovnih pogojev za tam službujoče policiste," je povedal za Radio Slovenija.

Kot je poročala novinarka Lea Širok, zdajšnji zabojniki namreč nimajo več toplotne izolacije, v tleh so se pojavljale luknje, prostori za obravnavo strank in prostori za uporabnika pa niso bili ločeni, tako da so prostore zaposlenih po potrebi uporabljali tudi za obravnavo strank. V času del, ki bodo potekala do vključno 31. maja, bo promet z mejnega prehoda Sečovlje preusmerjen na mejni prehod Dragonja.

"Zaradi zaprtja mejnega prehoda Sečovlje se lahko na mejnem prehodu Dragonja v prometnih konicah pojavijo zastoji in poveča čakalna doba. Zato priporočamo potnikom, naj pred potovanjem preverijo stanje na mejnih prehodih in uporabijo, če je le mogoče, manj obremenjene mejne prehode," je ob tem dejal Smrečnik.

Hrvaško ministrstvo za notranje zadeve je v petek hrvaške državljane obvestilo, da bodo zaradi prenove mejnega prehoda Sečovlje začasno zaprli mejnih prehod Plovanija in da bodo v tem obdobju celotni promet preusmerili na mejni prehod Kaštel-Dragonja.

Ministrstvo za javno upravo bo za prenovo mejnega prehoda Sečovlje odštelo nekaj manj kot 100 tisoč evrov. In zakaj se del niso lotili pred majem, ko je bilo še manj turističnega prometa čez mejo? Na ministrstvu pojasnjujejo, da so pogodbo z dobaviteljem opreme podpisali marca, za datum zaprtja mejnega prehoda pa so se odločili na osnovi zagotovila o roku izdelave novih zabojnikov in njihovega prevoza na lokacijo.

Obnova mejnega prehoda Sečovlje