Premier Šarec za zdaj zaupa presoji Cerarja. Foto: Reuters
Premier Šarec za zdaj zaupa presoji Cerarja. Foto: Reuters

Kot je še dejal Šarec ob robu vrha EU-ja in Arabske lige za TV Slovenija, gre predvsem za stvar SMC-ja iz prejšnjega mandata.

Odziv Cerarja po razkritjih v oddaji Tarča

Sorodna novica Afera maketa 2. tira: Cerar zanika navedbe o nezakonitem financiranju stranke SMC

V oddaji Tarča so v četrtek razkrili dokumente, ki dokazujejo, da je šlo pri izdelavi makete za drugi tir za vnaprej dogovorjen posel še pred objavo javnega razpisa, za katerega naj bi vedeli nekdanji vodilni v državi. Obstajajo pa tudi sumi, da se je denar iz razpisov pretakal za potrebe financiranja stranke SMC.

V odzivu na razkritje v oddaji Tarča je predsednik SMC-ja Cerar dejal, da bodo v stranki politično odgovornost za domnevna kazniva dejanja pri poslu z maketo drugega tira ugotavljali po končani kriminalistični preiskavi.

Cerar se je dotaknil tudi namigov, da je šlo pri poslu z maketo za posredno financiranje njegove stranke prek agencije Futura. "Še posebej moram poudariti, da SMC nikoli ni posloval z agencijo Futura, kar bo razvidno tudi iz vsake revizije Računskega sodišča," je poudaril. "Odločno zanikam navedbe o kakršnem koli nezakonitem financiranju stranke SMC,"je še dodal.

Šarec komentiral afero maketa

Domnevna kazniva dejanja v povezavi z maketo drugega tira med 1. julijem 2017 in 30. junijem 2018 preiskuje policija.