SD prodaja vilo za dva milijona evrov

Stranka SD je po aferi s sodno stavbo na Litijski cesti v Ljubljani, zaradi katere se ji je močno zmanjšala podpora, včeraj začela prodajati vilo, ki je bila dolga leta sedež stranke. Zanjo poskuša iztržiti dobra dva milijona evrov, kar bi zadostovalo za poplačilo strankinega dolga v višini 1,8 milijona evrov, je poročala TV Slovenija.

Sinoči so se prvič predstavili tudi kandidati, ki se bodo na kongresu SD-ja 13. aprila potegovali za funkcije. Za predsednika kandidirajo vodja poslanske skupine Jani Prednik, ajdovski župan Tadej Beočanin in evropski poslanec Milan Brglez. Za generalnega sekretarja stranke pa tudi nekdanji minister za kulturo Dejan Prešiček in nekdanji šef Sove Sebastjan Selan.

Po poročanju novinarja TV Slovenija Roka Šuligoja Beočanin in Prednik obljubljata vnovični vzpon socialne demokracije.

Beočanin je izpostavil visoke življenjske stroške in nadaljeval, da bodo z izrednim kongresom dokazali, da so se iz lekcije s sodno stavbo nekaj naučili.

Prednik je dejal, da je SD marsikomu trn v peti in da nasprotnikov nimajo samo na desni, temveč tudi med tistimi, s katerimi sodelujejo. Izrazil je mnenje, da bi moral SD pokazati "bolj trdo držo v tej koaliciji." Z delom stranke v koaliciji je zadovoljen, manj pa z delom koalicijskih partneric.

Foto: BoBo
Foto: BoBo