Kolona vozil pred Obrežjem. Foto: promet.si
Kolona vozil pred Obrežjem. Foto: promet.si

Na dolenjski avtocesti med Brežicami in mejnim prehodom Obrežje tako vozniki proti Hrvaški za prestop meje čakajo več kot dve uri.

Čakalna doba je tudi na mejnih prehodih Slovenska vas, Metlika in Gruškovje, poroča Prometno-informacijski center (PIC), ki ob tem opominja, da morajo ob vsakem zastoju vozniki med kolonama pustiti intervencijsko pot.

"Policisti na Obrežju izvajajo mejno kontrolo na štirih izstopnih stezah. Vse voznike prosimo, da imajo pripravljene dokumente in druga dokazila o nujnosti poti, saj se s tem postopek na mejnem prehodu skrajša. Če za potovanje nimajo nujnih razlogov, naj se na pot ne odpravijo. Če oseba, ki ima prebivališče v Sloveniji, na mejnem prehodu nima razloga za eno izmed izjem iz odloka o omejitvi gibanja za prehajanje občin, mu je izrečena tudi globa. Potnikom tudi svetujemo, da pred potjo preverijo čakalne dobe na mejnih prehodih in glede na to izbirajo druge, manj obremenjene mejne prehode," so sporočili z Generalne policijske uprave.

Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti med predorom Karavanke in Jesenicami proti Ljubljani zaradi mejne kontrole, predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

STANJE NA CESTAH

Aktualne razmere lahko spremljate tukaj

V soboto in nedeljo, vsak dan med 8. in 21. uro, pa zaradi praznikov velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t, še dodaja PIC.