Prizor z nedavnega protesta proti selitvi. Foto: BoBo/Borut Živulović
Prizor z nedavnega protesta proti selitvi. Foto: BoBo/Borut Živulović

Najemna pogodba med lastnikom in najemnikom prostorov je podpisana.

Po več kot šestih desetletjih Večer z 80 zaposlenimi zapušča stavbo v Ulici slovenske osamosvojitve.

Sorodna novica Večer želijo seliti v prostore v lasti mariborskega župana. Za zaposlene je to nesprejemljivo.

"Naši argumenti, ki so bili povezani z verodostojnostjo našega časopisa oziroma naše medijske hiše, niso bili upoštevani. Prevladala je odločitev uprave in lastnikov, da se selimo," je povedal predstavnik zaposlenih Rok Kajzer, ki je do novega dejstva, kompromisa, da naj bi imel časopis kot najemnik možnost odkupa teh novih najetih prostorov, skeptičen.

"Ta možnost je po eni strani smešna, po drugi strani se selimo zaradi varčevanja in racionalizacije, zdaj se je kot kompromis pod narekovaji znašla možnost odkupa prostorov, v katere gremo, ampak je to samo neka tolažba vodstva in lastnikov do zaposlenih," je povedal Kajzer.

V skupni izjavi navajajo, da so več kot tisoč podpisov peticije, shodi in branje pred Večerom zaslomba in podpora, ki nista samoumevni. "Iz tega izhaja naša obljuba, da bomo še naprej skrbeli za verodostojnost, etičnost in neodvisnost našega poročanja, če bi pa na neki točki ugotovili, da to ni več mogoče, zdaj ko smo v prostorih aktualnega nosilca politične moči, bomo pa seveda javnost na to opozorili in nadaljevali akcije, če bodo te potrebne," je še dejal novinar Večera.

Večer bo na novi lokaciji začel delovati na novi lokaciji 3. januarja. Selitev že poteka, občutki zaposlenih ob tem niso dobri, kot je še povedal Kajzer, pa jih rešujeta enotnost in povezanost kolektiva.

Časopis Večer se seli v Galerijo Gosposka