Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je v odzivu za MMC dejal, da zadeve
Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je v odzivu za MMC dejal, da zadeve "prvič v življenju ne more komentirati", ker o spremembah uradno ne ve nič. O vsem skupaj je izvedel iz medijev. Foto: MMC RTV SLO

Srečko Šestan ostaja poveljnik civilne zaščite (CZ). Ministrstvo za obrambo mu je pooblastila za vodenje urada za operativo odvzelo s pojasnilom, da ga ob kompleksnosti trenutne zdravstvene krize želi razbremeniti in mu hkrati omogočiti nemoteno vodenje civilne zaščite.

Vodenje te je ministrstvo označilo za izjemnega pomena, zaradi česar bo predlagalo Šestanovo premestitev v kabinet ministra Mateja Tonina, kot je bilo to urejeno v času prejšnje ministrice Andreje Katič. Urad za operativo, ki ga je Šestan vodil zaradi dalj časa trajajoče odstotnosti direktorja, bo po pooblastilu vodil izkušeni zaposleni z uprave za zaščito in reševanje, ki je deloval na tem področju, so še zapisali. Po poročanju medijev je to Leon Behin.

"Srečko Šestan je in bo poveljnik CZ-ja z vsemi pooblastili. Ker vodenje CZ-ja v času epidemije terja celega človeka, ga je direktor Uprave RS za zaščito in reševanje razbremenil birokratskih in administrativnih opravil. Poveljnik CZ-ja mora imeti čas, da vodi CZ, ne pa da piše poročila in zakonske predloge," je odločitev na družbenem omrežju Twitter pojasnil obrambni minister Tonin.