Simič je napovedal možnost svojega odhoda z Davčne uprave RS. Foto: RTV SLO
Simič je napovedal možnost svojega odhoda z Davčne uprave RS. Foto: RTV SLO
Inšpektor Džordže Perić
Inšpektor Perić je trdil, da za njegovo odpustitev ni bilo pravne podlage. Foto: RTV SLO
Simič razmišlja o odstopu

Dodal je, da o svojem odstopu razmišlja vsak dan zaradi nedavnih medijskih afer, povezanih z davčnima inšpektorjema Perićem in Gakom, čeprav je uresničil večino zastavljenih ciljev. Povedal je, da je na Durs prišel zaradi izzivov, saj je hotel davčno upravo narediti prijaznejšo do davčnih zavezancev, kar mu je po njegovih besedah tudi uspelo.

Zdaj mu ostaja še nekaj nalog, nato pa bo razmislil o nadaljnjih korakih. Pravi, da obstaja več kot 50-odstotna možnost, da bo odšel.

Perić: Simič naj odstopi
Za MMC je Simičeve napovedi komentiral tudi inšpektor Džordže Perić, ki je dejal, da "če pogledamo dejstva, ki jih je počel gospod Simič z namenom, da prikrije zadevo Zavrl in da prepreči pregled DDV-ja iz prihodkov projekta Pediatrična klinika, kar tudi sedaj počne, bi moral nemudoma odstopiti."

Dodal je še, da glede na to, da imamo pravno državo, je še posebej pomembno, da jo spoštujejo tudi najvišji predstavniki oblasti.

Glavna razloga sta primera Perić in Gak
Glede inšpektorjev Perića in Gaka je Simič povedal, da je zoper njiju prejel številne anonimne prijave davčnih zavezancev, medtem ko proti drugim inšpektorjem ni bila vložena nobena prijava.

Inšpektorja Perića je direktor Simič odpustil, ker je sam in ne v imenu davčnega urada podal kazensko ovadbo, kar je bilo po Simičevih besedah sporno zato, ker bi lahko tako vsak inšpektor tudi iz osebnih zamer podajal ovadbe. Vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pa je pozneje presodila v korist Periću in ta je ponovno začel delati na davčnem uradu.

O primeru inšpektorja Gaka pa je Simič dejal, da je inšpektorja zaradi nepravilnosti pri postopku ovadil davčni zavezanec. Postopek je nato vodila policija in ne Durs, zato po njegovem mnenju ne držijo navedbe, ki se pojavljajo v javnosti, da je on sprožil postopek proti Gaku.

Simič razmišlja o odstopu