Na kandidatni listi Gibanje Zedinjena Slovenija so zgolj trije kandidati, Andrej Šiško, Anica Bidar in Joško Joras. Foto: BoBo
Na kandidatni listi Gibanje Zedinjena Slovenija so zgolj trije kandidati, Andrej Šiško, Anica Bidar in Joško Joras. Foto: BoBo

Po besedah Andreja Šiška so edina politična stranka, ki bo na evropskih volitvah varovala slovensko ustavo in bo v skladu s to zastopala stališče, da mora Slovenija izstopiti iz EU-ja. "Takšna Evropska unija, kot je, je za slovenske državljane nesprejemljiva. Takšna, kot jo želijo narediti gospodje iz evropskih elit, pa je še bolj nesprejemljiva," je prepričan Šiško.

Pojasnil je tudi, da se Gibanje Zedinjena Slovenija zavzema za sodelovanje z evropskimi narodi in državami ter želi Evropo, v kateri bodo svobodni, suvereni in samostojni narodi in države. Ta Evropa po njegovem mnenju sega od Urala oz. spada zraven Rusija, pa do Atlantskega morja.

"To, kar je zdaj EU, je zmazek nekih kvazielit in korporacij, ki delajo proti ljudem," ocenjuje Šiško in zagotavlja, da bodo edina stranka na teh volitvah, ki se zavzema za ljudi. Ob tem je poudaril, da je Slovenija na prvem mestu.

Šiško je pozval k udeležbi na volitvah. "Pozivam vse tiste, ki želijo spremembe, ki imajo dovolj cirkusa v Sloveniji in v EU-ju, da ne ostanejo doma. Ključno je, da se udeležijo volitev in pokažejo svoje nestrinjanje. Tokrat imajo možnost in priložnost glasovati," je poudaril in navedel, da se Gibanje Zedinjena Slovenija pomembno razlikuje od drugih političnih strank.

Zatrdil je še, da se, če bo njihov predstavnik izvoljen v Evropski parlament, ne bodo povezovali v nobeno evropsko skupino, pač pa bodo delovali na projektih.