Stres: Moram reči, da RKC naleti tudi na velike nasprotnike in da za svoj delni neuspeh ni kriv sam, ampak ga marsikdo ovira. Foto: RTV SLO
Stres: Moram reči, da RKC naleti tudi na velike nasprotnike in da za svoj delni neuspeh ni kriv sam, ampak ga marsikdo ovira. Foto: RTV SLO
Predsednik države Janez Drnovšek
Drnovšek je na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj med drugim zapisal, da se Kristusov nauk krši na vsakem koraku. Foto: RTV SLO

Celjski škof Anton Stres je dejal, da si tudi Cerkev prizadeva, da bi imel kapital manj vpliva na življenje ljudi.

Stres, ki je tudi predsednik komisije Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci, se je s temi besedami odzval na nedeljsko pisanje predsednika republike Janeza Drnovška pred praznikom Marijinega vnebovzetja, da Cerkev ne stori dovolj za ljudi in da smo v preteklih letih na Brezjah slišali marsikatero politično pridigo.

SŠK se ni uradno odzval
Stres, ki pravi, da Drnovškove besede zanj niso napad na Cerkev, se sprašuje, kako naj si Cerkev še bolj prizadeva za mir, k čemur jo poziva Drnovšek, in pri tem ne vpliva na politiko.

Opozoril je, da je komisija Pravičnost in mir v javnost poslala izjavo proti nedeljskemu delu, igralništvu in raziskavam na celicah nekaj dni starih zarodkov. Stres se je strinjal, da bi Cerkev za ljudi, njihovo zavest in za vzgojo lahko storila več, vendar je ob tem opozoril, da za svoj delni neuspeh ni kriva sama, saj jo marsikdo ovira.

Slovenska škofovska konferenca se za zdaj na Drnovškovo pisanje ni uradno odzvala.

Kot je znano, je Drnovšek na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj med drugim zapisal, da smo v preteklih letih na dan Marijinega vnebovzetja s prižnice slišali marsikatero politično pridigo, videli pa bomo, kakšna bo letos.

Po njegovem mnenju bi Cerkev lahko najbolj vplivala na zavest ljudi, saj zato sploh obstaja. Cerkev bi se morala postaviti na čelo prizadevanj za drugačen, boljši svet, je še zapisal.