Jančič upa, da bo s svojim programom lahko prepričal ekipo Dela, da bo to pod njegovim vodstom postalo še boljši. Foto: RTV SLO
Jančič upa, da bo s svojim programom lahko prepričal ekipo Dela, da bo to pod njegovim vodstom postalo še boljši. Foto: RTV SLO
Danilo Slivnik
Slivnik je na čelu Delove uprave zamenjal Tomaža Peroviča. Foto: RTV SLO

Jančič bo v prihodnjih dneh upravi predložil svoj program in koncept uredniškega dela, o kandidatu pa morata v 30 dneh oblikovati mnenje aktiv novinarjev Dela in izvršni odbor.

Uprava bo na podlagi mnenja aktiva novinarjev, ki zanjo ni zavezujoče, sprejela sklep o imenovanju Jančiča, soglasje pa mora nato dati še nadzorni svet Dela.

Predsednik uprave Dela Danilo Slivnik je v izjavi za javnost zapisal: "Z imenovanjem novega odgovornega urednika Dela želimo čim prej vzpostaviti normalne razmere, ki bodo omogočale nemoteno delo celotnega uredništva čsopisa Dela." Peter Jančič je dejal, da so na Delu velike dileme, upa pa, da bo ekipo Dela lahko prepričal, da bo ta časopis odslej boljši.

Jančič je urednik notranje politike na Večeru, bil pa je tudi član prejšnjega Sveta RTV Slovenija. Na mestu odgovornega urednika Dela naj bi zamenjal Darijana Koširja.
Neuspelo imenovanje Virka
Nadzorni svet je lansko jesen razrešil odgovornega urednika Darijana Koširja in na njegovo mesto imenoval Janija Virka s Televizije Slovenija, ki pa je še pred prevzemom funkcije odstopil. Kot je takrat pojasnil, se je tako odločil zaradi spremenjenih prvotnih pogojev, na podlagi katerih se je odločil za to funkcijo. Košir je nato še naprej s polnimi pooblastili opravljal delo odgovornega urednika.

Menjava vodstva
Nadzorniki so 13. oktobra za člana uprave za tehnične zadeve imenovali glavnega in odgovornega urednika tednika Mag Danila Slivnika, po odstopu predsednika uprave Tomaža Peroviča 20. januarja pa so na njegovo mesto imenovali prav Slivnika. Na to funkcijo so ga postavili že novi Delovi nadzorniki, saj je isti dan skupaj s Perovičem odstopil še predsednik nadzornega sveta Robert Šega.

Slivniku so nadzorniki naložili, da v 14 dneh pripravi predlog za novega odgovornega urednika. Ker v tem času ni predstavil kandidata, so mu nadzorniki za odločitev dali še nekaj časa.