Letos se je trend zaposlovanja v Slovenski vojski prvič po štirih letih izboljšal. Foto: BoBo
Letos se je trend zaposlovanja v Slovenski vojski prvič po štirih letih izboljšal. Foto: BoBo

Tako je letos službo v Slovenski vojski zapustilo okoli 320 ljudi, novih zaposlitev pa je bilo 280. Med tistimi, ki so odšli, je 186 zaposlenih odpovedalo pogodbo, preostali pa so takšni, ki jim je pogodba potekla, so se upokojili ali pa jim pravice iz delovnega razmerja mirujejo.

Na ministrstvu za obrambo s temi številkami odgovarjajo sindikatom, ki so trdili, da je zaradi odpovedi pogodbe Slovensko vojsko zapustilo 300 njenih pripadnikov. Na ministrstvu dodajajo še, da ne drži niti trditev o povečevanju bolniške odsotnosti, saj je ta pri manj kot sedmih odstotkih in tako primerljiva s preostalimi meseci.

Slovenska vojska bo, tako ministrstvo, še naprej ostala aktiven delodajalec in bo prihodnje leto zaposlila več kot 300 novih sodelavk in sodelavcev.

Vojska nadaljuje s pomočjo pri prebežnikih
Slovenska vojska pa bo tudi v prihodnje pomagala policistom pri varovanju državnih meja in pri nadzorovanju prehoda prebežnikov. Tako je vojska v tem tednu sodelovala pri postavljanju bodeče žice, s katero so ta teden ogradili osem kilometrov državne meje.

Vojska pa logistično podpira tudi civilno zaščito, tako so vojaki prejšnji teden pomagali civilni zaščiti pri prevozu, vojaške kuharske ekipe pa so pripravile in razdelile okoli 1.300 toplih obrokov.