SMC je predlagal štiri nove ministre, med drugim tudi Mira Cerarja. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
SMC je predlagal štiri nove ministre, med drugim tudi Mira Cerarja. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Zdravku Počivalšku naj bi tako zaupali še en mandat na čelu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Jure Leben bi na ministrstvo za okolje in prostor prišel z ministrstva za infrastrukturo, kjer je zdaj državni sekretar, medtem ko je Ksenija Klampfer trenutno načelnica Upravne enote Maribor, konec leta 2017 pa je bila za nekaj mesecev imenovana za državno sekretarko na ministrstvu za javno upravo. Miro Cerar odhaja na zunanje ministrstvo kot dozdajšnji premier.

Mandatar Marjan Šarec se bo z vsemi kandidati predvidoma srečal v torek. V ponedeljek popoldne bo svet SMC-ja sicer dokončno odločal še o vstopu v koalicijo, so pojasnili na stranki.

Svoj seznam ministrskih kandidatov bodo v ponedeljek dokončno potrjevali še v LMŠ-ju in SD-ju. V LMŠ-ju je še nekaj neznank, vodstvo SD-ja pa je že bolj ali manj izbralo Andrejo Katič za pravosodno, Jerneja Pikala za šolskega in Dejana Prešička za kulturnega ministra. Pričakujejo še podporo konference stranke, čeprav je bilo glede kandidatov v stranki slišati nekaj pomislekov.