Likovič je znova postal predsednik ŠOUL-a Foto: BoBo
Likovič je znova postal predsednik ŠOUL-a Foto: BoBo

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani je v četrtek na mesto predsednika organizacije znova izvolila Roka Likoviča.
V novo predsedstvo Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani za mandatno obdobje 2014-2016 so bili izvoljeni tudi študentski ministri. Za drugega predstavnika ŠOU-a v Ljubljani v predsedstvu Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) je bil izvoljen Klemen Balanč, študent dodatnega leta dodiplomskega študija fakultete za družbene vede.

Novi stari predsednik ŠOU-a v Ljubljani je dejal, da ga veseli, da mu je študentski zbor izkazal svojo številčno podporo in s tem dokazal enotnost, ki bo "v prihajajočem obdobju, ko je težnja po poseganju na področje študentskih pravic vse večja, še kako potrebna".

Predsedstvo ljubljanske organizacije se bo v novem mandatu po besedah Likoviča trdno zavzemalo predvsem za izboljšanje socialnega položaja študentov, kakovostno in brezplačno javno šolstvo ter ureditev področja študentskega dela. Delo vsekakor ne bo preprosto, a Likovič verjame, da jim s skupnimi močmi lahko uspe.