Slovenski odbojkarji so navdušili s prebojem med osem najboljših ekip na svetu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski odbojkarji so navdušili s prebojem med osem najboljših ekip na svetu. Foto: www.alesfevzer.com

Nova epizoda oddaje Na prvo žogo, ki jo pripravlja športno uredništvo Vala 202, ponuja vpogled v drobovje taktične priprave košarkarskih in odbojkarskih moštev. Dolgoletni statistik najboljšega slovenskega kluba in uradni statistik tekem svetovnega prvenstva v Stožicah Mitja Torkar razlaga, da je odbojka šahiranje in preigravanje ponovljivih akcij, medtem ko je pri košarki več ustvarjalnosti in izbire pri končevanju vnaprej predvidenih položajev.

Kakšna je ocena slovenskih predstav v prvi polovici odbojkarskega svetovnega prvenstva in kakšna ocena prvih tekem košarkarjev? Z Jernejem Valentinčičem ter radijskimi reporterji Francijem Pavšerjem, Anjo Hlača Ferjančič in Boštjanom Reberšakom ugotavljamo, da statistika ni bikini, saj v sodobnem športu več pokaže kot zakrije, predvsem pa s sodobno tehnologijo in pripomočki, v kombinaciji z domišljijo, omogoča preverjanje širokega spektra informacij.

Najboljši trenerji in analitiki so tisti, ki znajo izluščiti bistvo, še dodaja ekipa tokratne oddaje, saj je nemogoče, da bi si igralci zapomnili toliko informacij, kot jih omogoča tehnologija.