Podbregar o vsebini prisluhov komisiji ni povedal nič. Foto: RTV SLO
Podbregar o vsebini prisluhov komisiji ni povedal nič. Foto: RTV SLO
Zapisnik zaprte seje

Po pisanju Dnevnika, ki je po neuradni poti dobil stenogram Podbregarjevega zaslišanja, to pomeni, da morajo biti dokumenti o tem v arhivu Sove. Po zaslišanju so poslanci zatrjevali, da Podbregar ni povedal nič uporabnega v zvezi z Ropovimi izjavami.

Molčal o vsebini poročil
Podbregar sicer komisiji ni povedal nič o vsebini poročil, ki po Ropovih trditvah vključujejo dogovarjanje o incidentih med premierjem Janezom Janšo, takrat poslancem, in hrvaškim premierjem Ivom Sanaderjem.

Podbregar molk o vsebini utemeljuje s tem, da nima več dostopa do ljudi in dokumentov v Sovi, ki po njegovem zagotovo obstajajo, če pa dokumentacije ni, pa Podbregar upa, da so ohranjeni vsaj vsi posegi v informacijski sistem Sove, kar bi dokazalo, da so bili izbrisani.

Intenzivna obveščevalna dejavnost na Hrvaškem
Podbregar je sicer pojasnil, da je bila obveščevalna dejavnost Sove na Hrvaškem zelo intenzivna. Agentje so namreč spremljali celo ribiške skupine na Hrvaškem in veljake v Istri. V letnem načrtu dela je Sova imela in še ima zapisano, da je obveščevalno pokrivanje zahodnega Balkana, vključno s Hrvaško, visoka prioriteta.

Iz stenograma je še razvidno, da nekdanji direktor Sove še danes verjame, da je bila informacija, ki jo je takrat prinesel Ropu, korektna, je še poročal Dnevnik.

Zapisnik zaprte seje