Simon Maljevac in Luka Mesec. Foto: BoBo
Simon Maljevac in Luka Mesec. Foto: BoBo

Svet stranke Levica je v četrtek zvečer na izredni seji glasoval o načrtovani ustanovitvi novega ministrstva v vladni kvoti Levice ter o kadrovski sestavi na čelu ministrstev za solidarno prihodnost ter za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, so sporočili iz stranke.

Kot so navedli, je svet stranke za vodenje ministrstva za solidarno prihodnost potrdil Simona Maljevca, državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Minister za delo Luka Mesec bo tako to ministrstvo vodil še naprej.

Kot je znano, je bilo prvotno predvideno, da bo Mesec prevzel novoustanovljeno ministrstvo za solidarno prihodnost, a ker je stranka SDS vložila zahtevo za referendum na zakon o vladi, ki je omenjeno ministrstvo ustanavljal, se je položaj zapletel. Mesec je tako postal minister že obstoječega ministrstva za delo, Maljevac pa njegov državni sekretar.

Predlog za imenovanje novega ministra bo, kot so še sporočili iz Levice, obravnavala vlada na redni seji, kandidata za ministra Simona Maljevca pa pred imenovanjem čaka še predstavitev pred pristojnim državnozborskim odborom.

Formalno ustanovitev MSP-ja lahko pričakujemo januarja prihodnje leto, so še zapisali v Levici.