Karl Erjavec je napovedal, da bo ovadil Milana Balažica zaradi razžalitve, če bo ta res sprožil ovadbo zoper njega. Foto: BoBo
Karl Erjavec je napovedal, da bo ovadil Milana Balažica zaradi razžalitve, če bo ta res sprožil ovadbo zoper njega. Foto: BoBo
Balažic Erjavca krivi, ker je priznal arbitražno odločbo, češ da Slovenija ni dobila teritorialnega stika z odprtim morjem, kar je zahteval državni zbor. Foto: BoBo

Ovadbo bo nekdanji uslužbenec ministrstva za zunanje zadeve Milan Balažic predstavil v sredo pred zunanjim ministrstvom, kazenska ovadba proti Karlu Erjavcu pa ima štiri točke. Podobno kot sredi aprila pred predsedniško palačo, ko je ovadil predsednika Boruta Pahorja. Balažic bo zdaj kazensko ovadil še zunanjega ministra, in sicer zaradi zlorabe položaja, nevestnega dela, izdajanja tajnih podatkov in napada na neodvisnost države. Z zadnjim misli na Erjavčevo stališče iz leta 2009, češ da je treba deblokirati hrvaška pristopna pogajanja.

Pri tem si na sodišču obeta pomoč takratne vlade. "Priča bo tudi minister Žbogar," je pojasnil Balažic.

Prva reakcija ministra Erjavca na Balažičevo ovadbo je zgovorna. "Mislim, da sodi v kakšno ustanovo, ker omenjeni očitki niso resni," je komentiral.

Balažic Erjavca tudi krivi, ker je priznal arbitražno odločbo, češ da Slovenija ni dobila teritorialnega stika z odprtim morjem, kar je zahteval državni zbor.

Erjavec napovedal vračilo ovadb
"Če bo res vložil ovadbo, bom tudi sam prisiljen zaradi razžalitve ovaditi njega," je povedal Erjavec. Enako bo Erjavec, če bo tudi Matej Tonin, predsednik NSi-ja, nadaljeval dejavnosti proti njemu, deloval tudi v tem primeru. "Očitno je njegov volilni program napad na Karla Erjavca," je bil jasen.

Balažic sicer pravi, da njegovo početje ni povezano z volitvami, vsaj ne s prihajajočimi, na katerih še ne bo sodeloval, ampak s prepričanjem, da je treba od arbitražne odločbe odstopiti. "Sprejeti je treba hrvaški predlog, da se gre v nova pogajanja," je dejal Balažic in dodal, da ko je lani napovedoval vožnjo po slovenskem stiku, je pojasnil, je želel zgolj dokazati, da to morje ni naše.

Nova ovadba Erjavca zaradi arbitraže s Hrvaško
Nova ovadba Erjavca zaradi arbitraže s Hrvaško