Predsednik Türk je bil prvič kot predsedniški kandidat z volivci na Facebooku. Foto: Facebook profil Danila Türka
Predsednik Türk je bil prvič kot predsedniški kandidat z volivci na Facebooku. Foto: Facebook profil Danila Türka

Türk je v pogovoru, ki so ga v živo prenašali na njegovi strani na družbenem omrežju Facebook, napovedal tudi, da bo rdeča nit njegovega morebitnega vnovičnega predsednikovanja Sloveniji "pravičnost v vsakem pogledu, predvsem socialnem".

Želi si, da bi v javnih razpravah razvili kulturo reševanja težav. Meni, da je treba v Sloveniji najti tako načine za sanacijo bank in spodbujanje gospodarstva, hkrati pa se po njegovem mnenju "tako zelo ne mudi" z razprodajo državnega premoženja. "Pri tem smo se že pokazali kot premalo usposobljeni, še vladnega letala ne znamo prodati," je pripomnil Türk, ki nasprotuje vpisu zlatega fiskalnega pravila v ustavo.

Glede bonitetnih hiš je dejal, da se izplača prebrati njihova mnenja, v katerih je cela vrsta opozoril, ki so koristna. Njihova mnenja niso zavezujoča, a so vplivna, je dejal in se zavzel za ustanovitev evropske bonitetne agencije.

To je bil sicer prvi Türkov nastop, v katerem se je izrecno pojavil v vlogi kandidata za predsednika republike. V kratkem bo začela delovati tudi njegova predvolilna spletna stran, s čimer tudi Türk po Milanu Zveru in Borutu Pahorju intenzivno vstopa v volilno kampanjo, ki se bo uradno začela 12. oktobra.

S. B. L.