Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

Kot so na RTV Slovenija zapisali v sporočilu za javnost, je po oceni vodstva zadnji uvodnik Gregorja Repovža v Mladini "prestopil mejo kulturnega in strokovnega izražanja osebnega mnenja" in dodali, da RTV Slovenija obsoja vsakršne napade, sovražni govor in neprimerno besedno obračunavanje. Vodstvo RTV Slovenija pa bo s strokovnimi službami preučilo možnosti vložitve pravnih sredstev, so navedli.

Repovž je za STA pojasnil, da je poslovno sodelovanje prekinil že generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough, ki na začetku leta ni podaljšal pogodbe o oglaševanju Mladininih medijev na Radiu Slovenija. "Šlo je za popolnoma neposlovno, politično potezo, saj se je RTV Slovenija s tem odpovedala 6000 evrom, ki jih je Mladina plačevala za izdelavo oglasov. Poslovnega sodelovanja torej med nami ni več, prekinjeno je bilo že v času vlade SDS-a, na škodo RTV Slovenija, ne Mladine," je povzel.

Sorodna novica Odziv RTV Slovenija na uvodnik v Mladini

Grožnjo Urbanije, da prekinja poslovno sodelovanje z Mladino, je zato označil za navadno laž. "Če Urbanija napoveduje odpoved naročnine za 20 izvodov Mladine, mu pa velja pojasniti, da to ni poslovno sodelovanje, ampak navadna naročnina," je navedel in dodal, da je njihova služba, da razkrivajo "take manipulante, kot je on". Vodstvo RTV Slovenija oziroma Uroš Urbanija pa z napadom na Mladino poskušata prikriti dogajanje na Televiziji Slovenija, na kateri se "hiti z zaposlovanjem propagandistov iz propagandnega aparata stranke SDS".

Za pojasnilo, za kakšno prekinitev poslovnega poslovanja gre, smo na MMC-ju zaprosili tudi vodstvo RTV Slovenija, a odgovora še nismo prejeli.

TV Slovenija prekinila poslovno sodelovanje z Mladino