Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zoper učiteljico so na šoli sprožili disciplinski postopek, ker ni spoštovala pozivov, da mora biti za delo na šoli cepljena oziroma, če bolezni ni prebolela, da se mora redno testirati. Po vročitvi odpovedi je začel teči 15-dnevni pritožbeni rok, je poročala Televizija Slovenija. V zagovoru naj bi se učiteljica sklicevala na neustavnost odloka.

Kot navaja STA, je vodstvo učiteljico dvakrat pozvalo k testiranju na koronavirus, a tega ni izvedla, zato ji je bila izrečena prepoved opravljanja dela. Ker ni izpolnjevala pogojev iz odloka, je sledila odpoved iz krivdnih razlogov. Vodstvo šole podpirata tudi Mestna občina Maribor in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Nekdanja učiteljica tudi sicer nasprotuje ukrepom za preprečevanje novega koronavirusa. Med drugim sodeluje v Gibanju Osveščeni prebivalci Slovenije, ki pod vodstvom Ladislava Trohe nasprotuje cepljenju. Prek družbenih omrežij pa je v videoposnetku med drugim nagovarjala starše, naj otrok ne pošiljajo v šolo, saj jih bodo prisilno cepili, šolo pa označila za "režimsko".

Ne gre za prvi primer težav med vodstvom osnovnih šol in učitelji. Pred dnevi je ravnatelj Osnovne šole Alojza Gradnika Dobrovo enemu od učiteljev dal pisno opozorilo, v katerem je navedel, da ob neizpolnjevanju pogoja PCT lahko sledi tudi odpoved.