Močni nalivi so zvečer zajeli osrednjo in severno Slovenijo. Foto: Arso
Močni nalivi so zvečer zajeli osrednjo in severno Slovenijo. Foto: Arso

Padavine z nevihtami bodo od severa zajele vso Slovenijo, Agencija za okolje RS pa opozarja na močne nalive in na okrepljen veter severne smeri, ki bo v notranjosti v sunkih dosegal hitrost okoli 70 km/h, na Primorskem pa okoli 100 km/h.

Osvežilo se bo, zjutraj pa bodo padavine povsod ponehale.

Celotno vremensko napoved najdete tukaj.

Ujma lomila drevje

V vzhodnem in osrednjem delu države je močno neurje z dežjem in vetrom povzročilo nevšečnosti in nekaj škode. Center za obveščanje poroča o večjem številu intervencij. V Ljubljani je voda med drugim zalila podvoza na Celovški in Drenikovi cesti, močan veter je lomil drevje.

O polomljenih drevesih poročajo tudi iz občine Črenšovci, Radelj ob Dravi. Močno deževje je popolnoma zaprlo cesti Rogoza-Hoče in Solčava-Logarska dolina.

Tudi drugje po državi je oviran promet.

Po navedbah dežurnega prognostika na centru za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje je vremenska postaja Ljubljana Bežigrad v pol ure izmerila 28,84 milimetra padavin ter sunke vetra s hitrostjo 90 kilometrov na uro. Vremenska postaja Moste pa je v pol ure izmerila 23,5 milimetra padavin. Le nekaj manj so jih zabeležili na vremenski postaji Logarska dolina, in sicer 21,65 milimetra, na vremenski postaji Sora Suha pa 20,12 milimetra.

Izklopite naprave iz elektrike

Telekom Slovenije zaradi napovedanih močnih neviht po vsej državi uporabnikom svetuje, naj iz električnega in komunikacijskega omrežja izklopijo naprave, kot so televizor, računalnik, TV-komunikator in modem. Tako lahko uporabniki preprosto in učinkovito zaščitijo opremo pred poškodbami zaradi udara strele, je poročal Radio Slovenija.

Organizatorji pa obiskovalce Festivala Ljubljana obveščajo, da bo Straussova opereta Netopir zaradi napovedi slabega vremena namesto danes z istim sedežnim redom izvedena jutri, 7. julija, ob 21.00 na Kongresnem trgu.