Foto: BoBo
Foto: BoBo

Leta 2014 je bila na listi SDS-a poleg Milana Zvera in Romane Tomc izvoljena za evropsko poslanko. Kandidirala je tudi na evropskih volitvah leta 2019, vendar ni bila izvoljena.

Med letoma 2012 in 2013 je bila tudi poslanka DZ-ja.

Kot so zapisali v SDS-u, jih je vest o njeni smrti globoko pretresla. "V slovenski javnosti je bila prepoznana kot dobrosrčna in prizadevna političarka, predvsem pa dobra poznavalka davčnega prava. Člani SDS-a in sodelavci pa so jo doživeli kot nasmejano, toplo in empatično osebo, ki je znala prisluhniti in svetovati, ko je bilo treba," so zapisali na spletni strani. Svojcem pokojne izrekajo globoko sožalje.

Sožalje ob smrti Patricije Šulin je sicer čez dan na družbenih omrežjih izreklo več političnih predstavnikov, med njimi premier in predsednik SDS-a Janez Janša, evropski poslanec iz vrst SDS-a Milan Zver, pa tudi predsednica SD-ja in evropska poslanka Tanja Fajon.

Patricija Šulin je z družino živela v Novi Gorici, od leta 2020 pa je bila zaposlena na Mestni občini Nova Gorica kot podsekretarka za organizacijsko-premoženjske zadeve. Po izobrazbi je bila diplomirana organizatorka dela.

Njena politična pot se je začela leta 2006, ko je postala članica SDS-a. Leta 2010 je postala predsednica Mestnega odbora SDS-a Nova Gorica, na lokalnih volitvah istega leta pa je bila izvoljena za mestno svetnico v novogoriški občini.

V času druge vlade Janeza Janše je leta 2012 postala nadomestna poslanka, delovala je v odboru za finance in monetarno politiko, odboru za gospodarstvo in odboru za zdravstvo.

Leta 2014 pa je bila na listi SDS-a izvoljena za evropsko poslanko. V Evropskem parlamentu je delovala v odboru za finance, kjer je bila podpredsednica, odboru za nadzor proračuna in v odboru za promet in turizem.