Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

"Vesel in ponosen sem, da smo v enem letu od pobude sporočila vladi, da so upokojenci še živi, prehodili pot do temeljev prave politične stranke," je predsednik društva, nekdanji poslanec SDS-a in župan Tržiča Pavel Rupar povedal v izjavi za medije po kongresu in izrazil željo, da bi bila stranka partner z vsemi drugimi strankami in organizacijami, ki si prizadevajo za upokojence. Ob tem je zavrnil misel, da se opredeljujejo kot levi ali desni, saj so po njegovih besedah ustanovljeni s ciljem, da zastopajo upokojence. Ruparja so kot edinega kandidata izvolili za predsednika stranke.

Rupar je pozval tudi k složnosti v državi, saj so po njegovih besedah člani nove stranke že čez polovico življenja, preostanek katerega želijo preživeti v miru, blaginji in spokojno.

Upokojenci so po njegovem mnenju siti političnih delitev, saj so nekateri za upokojence naredili več, drugi manj, a vsi skupaj premalo. Dodal je, da so pred kratkim prejeli obvestilo predsednice DZ-ja Urške Klakočar Zupančič, da se bo konec meseca začel zakonodajni postopek zakon o dvigu pokojnin, ki ga čakajo že od lanskega januarja.

V podporo je podpise prispevalo 10.000 ljudi, "mnogo teh ljudi ni več med nami", je povedal in pojasnil, da je vseh ustanovnih članov stranke 439, na kongresu pa jih je bilo prisotnih 286. Začeli se bodo pripravljati na nastop na evropskih in državnozborskih volitvah, za katere Rupar upa, da bodo že v letošnjem letu.

Za zdaj ni prejel še nobene čestitke od drugih političnih strank, bo pa vesel vsake, saj mu bo dala upanje, da gre za partnerje v reševanju težav starejše generacije.