Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Maša Klavora je bila na položaju po imenovanju predhodnika Uroša Brežana za okoljskega ministra, a sta se z več kot tretjino glasov vsak v drugi krog uvrstila protikandidata. Bratuž je bil najuspešnejši z 38,7 odstotka glasov, Červ pa je s 35,4 odstotka osvojil le 168 glasov manj. Klavora je prejela 26 odstotkov glasov, za zdaj pa ni sporočila, da bi v drugem krogu podprla katerega od tekmecev.

Po mirni kampanji pred prvim krogom se obeta zanimiv boj za končno zmago.

Oton Bratuž je 53-letni inženir strojništva, ki je že dva mandata občinski svetnik, je prepričan, da mu bodo izkušnje v gospodarstvu prišle prav tudi pri morebitnem vodenju občine. Zaveda se, da je največja težava občine demografska slika, zato so vsi načrti vezani na to, kako v Tolminu obdržati mlade. "Gre predvsem za reševanje stanovanjske problematike in razvoj podjetništva, seveda tudi načrti za izboljšanje infrastrukture," je dejal.

Bolje od njega se bo skušal v drugem krogu odrezati 32-letni Alen Červ, ki si po mnenju nekaterih v lokalnem okolju morda lahko obeta nekoliko večjo podporo tistih volivcev, ki so v prvem krogu podprli Mašo Klavora, kar bi lahko rezultat spreobrnilo v njegovo korist. "Dejstvo je, da je občina zlasti v zadnjih dveh mandatih zapadla v neko apatijo, saj je prišlo do odlašanja z nekaterimi ključnimi projekti, tako na stanovanjskem kot na gospodarskem področju," pravi. Svojo prednost vidi v tem, da se že pet let ukvarja prav s stanovanjsko politiko na okoljskem ministrstvu.