Türkovi svetovalci naj bi postali Dragica Wedam Lukič, Dušan Snoj in Bojan Potočnik. Foto: www.daniloturk.si
Türkovi svetovalci naj bi postali Dragica Wedam Lukič, Dušan Snoj in Bojan Potočnik. Foto: www.daniloturk.si
Urad predsednika države
Predaja poslov na uradu predsednika dražve bo v nedeljo. Foto: MMC RTV SLO

Za vodjo kabineta naj bi Türk imenoval tajnico na Pravni fakulteti Mojco Seliškar Toš.

Njegovi svetovalci naj bi postali: za varnostna vprašanja nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Bojan Potočnik, za ustavnopravna vprašanja nekdanja ustavna sodnica, tudi članica Türkovega programskega sveta, Dragica Wedam Lukič, za zunanjepolitične zadeve pa vodja štaba Türkove volilne kampanje, nekdanji novinar in diplomat Dušan Snoj.

Kaj bo z Drnovškovo ekipo?
In kam bodo šli Drnovškovi ljudje? Kot so iz urada predsednika republike sporočili za MMC, v uradu ostaja 30 ljudi. Štirje njegovi svetovalci, Ivo Vajgl, Magdalena Tovornik, Maks Lavrinc in Divna Potočar, izpolnjujejo pogoje za upokojitev. Funkcija bo prenehala tudi Metki Cerar in svetovalki Barbari Fakin. Svetovalka Kristina Plavšak bo postala vodja urada Sveta Evrope v Ljubljani, medtem ko se bo Iztok Simoniti zaposlil na zunanjem ministrstvu. Tiskovna predstavnica Jana Lutovac Lah bo službo poiskala drugje. Z Drnovškom odhajata tudi tajnica Jana Pogačnik in vodja kabineta Valentina Flander.

Svetovalca predsednika republike Janeza Drnovška, ki ostajata v uradu predsednika in imata tudi kot svetovalca status javnih uslužbencev, sta Marko Hartman in Irena Kolak, so nam še zaupali.