Na slovenskih avtocestah se vrstijo zastoji. Foto: BoBo
Na slovenskih avtocestah se vrstijo zastoji. Foto: BoBo

Zaradi katoliškega praznika in počitnic v tujini na prometnoinformacijskem centru v prihodnjih dneh skozi Slovenijo napovedujejo močno povečan promet. V nekaterih bližnjih državah je namreč danes dela prost dan, zato se bodo številni odločili za prost podaljšan konec tedna. Na policiji povečan promet pričakujejo predvsem na cestah iz Avstrije in Italije proti Hrvaški. V nasprotni smeri je mogoče povečan promet pričakovati v nedeljo.

Stanje na cestah

Zadnje prometne informacije in stanje na cestah lahko preverite tukaj.

Sorodna novica Andrej Brglez: Promet moramo začeti razumeti kot ekipno delo

Na avtocesti zastoji

Zastoji so nastali tako na štajerski, primorski in gorenjski avtocesti, pa tudi na severni ljubljanski obvoznici od Tomačevega proti Zadobrovi, poroča spletna stran prometnoinformacijskega centra.

Zastoji zaradi povečanega prometa so bili na primorski avtocesti od Unca proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti med Vodicami in Ljubljano, na severni ljubljanski obvoznici od Šiške proti Kosezam ter od Zadobrove proti Tomačevemu, na južni ljubljanski obvoznici od razcepa Malence proti Brezovici, na vzhodni ljubljanski obvoznici od Bizovika proti razcepu Malence, na primorski avtocesti od Brezovice proti Vrhniki in na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez proti Brezovici. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid.

Sorodna novica Janković: Prenovili bomo več kot 100 cest, prometni kaos bo še trajal

Zastoji so bili tudi na cestah Medvode–Ljubljana, Lucija–Strunjan–Izola, Padna–Šmarje–Koper.

Na štajerski avtocesti je zaradi delovne zapore nastal zastoj med priključkom Šentilj in razcepom Dragučova v smeri Maribora. Prav tako zaradi delovne zapore je zastoj nastal na primorski avtocesti pred predorom Dekani proti Ljubljani, predor občasno zapirajo zaradi varnosti.

Na gorenjski avtocesti je zastoj nastal pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Da bi se izognili gneči, pojdite na pot čim bolj zgodaj ali pozno v dnevu

V popoldanskih urah je po napovedih centra pričakovati predvsem gnečo in zastoje proti Kopru. Skoraj neizogiben je zastoj od Brda proti Brezovici, so opozorili.

Da bi se izognili gneči, sicer na prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj se v prihodnjih dneh na pot odpravljajo čim bolj zgodaj ali čim pozneje v dnevu. "Spremljajte, kaj se dogaja na cestah, in se izogibajte prometnim konicam," svetujejo.