Rupar je vztrajno trdil, da ni ravnal narobe, v čemer naj bi mu pritrjeval tudi del pravne stroke. Foto: RTV SLO
Rupar je vztrajno trdil, da ni ravnal narobe, v čemer naj bi mu pritrjeval tudi del pravne stroke. Foto: RTV SLO
Drago Kos
Protikorupcijska komisija je med drugim poudarila tudi, da dokazov o neupravičenem povečanju premoženja Pavla Ruparja še nima. Foto: RTV SLO
Kos predal zadevo Rupar tožilstvu

Tožilstvo bo tako odločalo, ali je nekdanji poslanec SDS-a in nekdanji tržiški župan storil kaznivo dejanje ali ne. Po besedah predsednika komisije Draga Kosa je ta tožilstvo zaprosila, naj ji odgovori v šestih mesecih. Rupar je v odzivu dejal, da ga je odločitev komisije nekoliko presenetila. Meni, da komisija s takšno odločitvijo potrjuje, "da praktično nima velike teže".

Rupar ne pričakuje nikakršnih ovadb, saj je prepričan, da so stvari jasne in korektne. Poleg tega je povedal tudi, da se ne bo skliceval na nepoznavanje zakona, saj v nasprotju z izjavami, ki jih je v medijih podal v preteklosti, meni, da zakon dobro razume, da pa ga drugače razlaga. Od protikorupcijske komisije pričakuje, da ga bo obravnavala po enakih postopkih kot druge javne funkcionarje.

Nekdanji tržiški župan je pred komisijo sicer stopil že oktobra lani in vztrajal, da mu stanovanj ni bilo treba prijaviti, ker še ni bil vpisan v zemljiško knjigo kot njun lastnik.

Afera spodkopala Ruparjev položaj
Zaradi afere je 13. oktobra uradno odstopil z mesta poslanca, izmaknil se mu je tudi županski stolček, za katerega se je potegoval že četrtič - v drugem krogu lokalnih volitev ga je premagal Borut Sajovic iz LDS-a.

Rupar se je odločil, da se bo odpovedal poslanski imuniteti, da bi preiskavo o dejanjih, ki se mu očitajo, razbremenil politične dimenzije in svojo nedolžnost dokazal kot navaden državljan. Njegova stranka je potezo označila za pogumno.

Kos predal zadevo Rupar tožilstvu