RTV Slovenija vse zainteresirane glasbene izvajalke in izvajalce ter avtorje vabi, da se predstavijo na izborih EMA Freš in EMA 2022 ter se potegujejo za nastop na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije 2022. Prijave potekajo od 8. oktobra 2021 do 22. novembra 2021 prek spletnega obrazca www.rtvslo.si/ema2022, uradno vabilo za sodelovanje na izboru in pravila sodelovanja najdete TUKAJ in TUKAJ.

Izbor predstavnika RTV Slovenija za 66. tekmovanje za pesem Evrovizije 2022 bo tudi letos potekal v dveh kategorijah: prva je EMA Freš, ki je namenjena novincem na slovenski glasbeni sceni, druga pa EMA 2022, na kateri bodo poleg zmagovalcev EME Freš nastopili že uveljavljeni glasbeniki.

Ema in Ema Freš: Prijavi se!

EMA Freš za glasbene novince

Izvajalce in vse evrovizijske navdušence čaka pestro in razburljivo glasbeno dogajanje, ob koncu katerega bomo dobili velikega zmagovalca izbora EMA 2022. Glasbeni izvajalci, ki ne štejejo več kot 30 let in so izdali največ tri skladbe, bodo najprej tekmovali v spletnem predizboru EME Freš. Tako se bo že letos v štirih tednih na spletu predstavilo 24 skladb.
Od 24 skladb jih bo po štirih tednih spletnega predizbora EME Freš ostalo še 14.

Štirinajsterica glasbenih novincev se bo januarja predstavila še enkrat, tokrat v dveh televizijskih oddajah EMA Freš, in se potegovala za eno od štirih mest, namenjenih novincem izbora EMA 2022.

EMA 2022 v treh večerih

Izbor EMA 2022 bo potekal v treh večerih – v dveh predizborih in finalu. V vsakem predizboru bo nastopilo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca EME Freš. Žirija in telefonski glasovalci bodo v vsakem polfinalu izbrali po šest finalistov.

Dvanajsterica izbranih bo nastopila na velikem odru finalnega izbora EMA 2022. O najboljšem bodo skupaj (v razmerju 50 : 50) odločali gledalci in pet petčlanskih žirij. Zmagovalec bo postal slovenski predstavnik na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo prihodnje leto v Italiji.

Evrovizijsko dogajanje bodo lahko gledalci spremljali tudi na spletu, in sicer na portalu rtvslo.si ter na družabnih omrežjih Facebook, Instagram in TikTok.