Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj
Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj

Po podatkih agencije Mediana Radio Slovenija še vedno povečuje število svojih poslušalcev in ohranja ogromno prednost pred drugo največjo slovensko radijsko mrežo. "Podatki so izjemno spodbudni, saj kažejo, da programi Radia Slovenija še naprej povečujejo število svojih poslušalcev. To pomeni, da je doseg programov večji, kot je bil v preteklih letih, in da letos posluša radijske programe v povprečju vsak dan skoraj 450.000 različnih poslušalcev med 15. in 85. letom starosti, če pogledamo na tedenski ravni, pa smo že čez številko 600.000 poslušalcev," pojasnjuje odgovorni urednik Prvega programa Radia Slovenija Danijel Poslek.

Ob tem poudarja rast poslušanosti nekaterih programov. "Prvi program je imel po najnovejših podatkih v oktobru drugo največjo mesečno rast dnevnega dosega med vsemi slovenskimi radijskimi programi, najvišjo rast pa ima Val 202, ki tako že tretji mesec zapored ostaja najbolje poslušan radijski program v Sloveniji – ima 260 tisoč dnevnih poslušalcev."

Sorodna novica Anketa: Velik skok zaupanja v predsednika vlade, policijo in vojsko

Nejc Jemec, odgovorni urednik Vala 202, razloge za takšne rezultate vidi v načinu dela. "Poslušalci vidijo v Valu 202 glas verodostojnosti, ki mu lahko zaupajo ne glede na takšne in drugačne turbulence. Ves čas poskušamo skrbeti za profesionalne standarde, obenem pa premoremo relativno dobro kondicijo v smislu, da smo obenem tako sodobni kot drzni in skušamo vpeljati različne novosti na različnih področjih, naj bo to eter ali pa na digitalnih platformah".

Zelo spodbudne podatke zaznavajo tudi preostali programi nacionalnega radia, pozitiven trend je opazen tudi pri osrednjih informativnih oddajah. "Poslušanost dnevnoinformativnih oddaj še naprej raste in je letos v povprečju najvišja glede na pretekla leta. Največjo rast poslušanosti imata oddaji Dogodki in odmevi ter Radijski dnevnik, ki sta letos dosegli višjo poslušanost kot v zadnjih nekaj letih. Če pa se ustavim pri naši oddaji Druga jutranja kronika, pa je ta iz meseca v mesec najbolj poslušana radijska oddaja v državi, ko jo vsako jutro posluša 173.000 poslušalcev," končuje Poslek.