Na svojo predstavitev je Bolfek prišel s ptičjo kletko z nagačenim ptičem. Tega je nato simbolično
Na svojo predstavitev je Bolfek prišel s ptičjo kletko z nagačenim ptičem. Tega je nato simbolično "izpustil na prostost". Foto: BoBo

Kot je povedal ob začetku zbiranja podpisov, se na pot zbiranja 5000 podpisov odpravlja kot neodvisni kandidat, pri načrtih pa ga podpira "domorodna skupnost". Če bo postal predsednik, obljublja, da bo izkoreninil korupcijo oziroma naredil korak naprej v tej smeri, saj se v treh desetletjih predsedniki države za to niso potrudili. Ob tem je poudaril, da se je za kandidaturo po dolgem premisleku odločil, ker vidi, kaj se dogaja v državi s strani sodstva, policije in politike.

Z veseljem je zato kandidat domorodne skupnosti Dežele, saj bodo edino tako lahko dosegli svobodo, odločnost, veselje in družabnost, je dodal.

Povedal je še, da se proti covidu-19 ni cepil, saj ne želi biti v to prisiljen. Priznava sicer obstoj virusov, ne priznava pa sedanjega ravnanja stroke, ki se je "očitno problematike lotila napačno in ljudem zagrenila življenje". "Dve leti so nas zapirali v podobne kletke, kot je ta, in imam občutek, da bo s sedanjo vlado podobno," je še dejal Bolfek. Na svojo predstavitev pred mariborsko upravno enoto je namreč prišel s ptičjo kletko z nagačenim ptičem. Tega je nato simbolično "izpustil na prostost", saj kot ljubitelj živali meni, da si nihče, niti žival niti človek, ne zasluži omejevanja svobode. "Razen tistih, ki se ukvarjajo z nečednimi posli, korupcijo, nepotizmom in podobno," je dejal.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Če bi tudi aktualna vlada ljudem želela omejevati svobodo, je zagrozil, da lahko v tem primeru pričakuje nov velik protest v Ljubljani. Kot je še povedal, se je z zbiranjem 5000 podpisov odločil za najtežjo pot, saj da je sam naredil prvi korak, zdaj pa je na volivcih, da mu pomagajo storiti drugega.

Ob predstavitvi je bila kot njegova tiskovna predstavnica prisotna Jasna Martinjak iz organizacije Rodna zemlja, namenjene oživitvi slovenskih zgodovinskih dežel, domorodstvu, s tem pa, ko navajajo, "svobodnemu, suverenemu življenju slovenskega naroda in ljudstva Slovenije".

Predsedniško kandidaturo na oktobrskih volitvah so napovedali tudi podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, nekdanji zunanji minister Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar, župan Kočevja Vladimir Prebilič, nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl, psihoanalitičarka Nina Krajnik, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, zastopnik Antropozofskega društva Slovenije Leo Trojar, predsednik Stare pravde Ludvik Poljanec, filozof Aleš Ernecl, predsednik stranke Nova socialdemokracija Andrej Magajna, ginekologinja Sabina Senčar in kandidat civilnodružbenega gibanja Zdrava družba Boris Vene.