Virk je kljub potrditvi nadzornega sveta odstopil. Foto: RTV SLO
Virk je kljub potrditvi nadzornega sveta odstopil. Foto: RTV SLO
Novinarji Dela menijo, da bi bil nakup Maga slaba naložba. Foto: RTV SLO

Virk je v obrazložitvi svoje odločitve pojasnil, da so prvotni pogoji, na podlagi katerih je javno nastopil pred novinarji in nadzornim svetom ter nameraval začeti delo, toliko spremenjeni, da ocenjuje, da ne bi več mogel zagotoviti uspešnega delovanja v interesu družbe.

Brez podpore novinarjev
Virk med novinarji Dela ni dobil večinske podpore, nadzorni svet pa ga je kljub temu potrdil. Za njegovo imenovanje je glasovalo 46 novinarjev, 44 jih je bilo proti, osem glasovnic pa je bilo neveljavnih.

Glasovanja se je udeležilo 98 od 169 upravičenih novinarjev, kar je po mnenju predsednice Delovega aktiva Ženje Leiler znak, da novinarji ne verjamejo več v inštitut mnenja, "ker ta očitno ni upoštevan". Po beseah Leilerjeve so tokrat že tretjič zavrnili mnenje uredništva.

Novinarji proti Slivniku in nakupu Maga
Novinarji Dela so izrazili nasprotovanje tudi imenovanju urednika tednika Mag Danila Slivnika za člana uprave in nakupu tednika. Člani izvršilnega odbora aktiva novinarjev in izvršilnega odbora sindikata novinarjev menijo, da ima poskus imenovanja Slivnika politično ozadje, nakup Maga pa se jim zdi poslovno škodljiva.