Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vlada je v sporočilu za javnost po seji navedla, da je pridobivanje kadra za potrebe Slovenske vojske (SV) je ena izmed prednostnih nalog ministrstva za obrambo.

Cilj promocije je privabiti čim več kandidatov, da se pridružijo razpoložljivim oblikam sodelovanja.

"Načrtovana sredstva za oglaševanje in promocijo bodo namenjena za oglaševanje v tiskanih medijih, na radijskih in televizijskih postajah, spletnih portalih, za digitalno oglaševanje, na učnih pripomočkih za učence in dijake, za oglaševanje na študentskih, dijaških in drugih spletnih portalih ter za plakatiranje," so še navedli na MORS-u in dodali, da promocijo in oglaševanje vojaškega poklica, možnosti za zaposlitev v vojski in za druge oblike sodelovanja izvajajo z lastnimi resursi.

Za izvedbo promocijskih aktivnosti MORS načrtuje zakup oglasnega prostora tudi za dogodek ob dnevu Slovenske vojske, ki bo potekal 14. maja 2024 v Mariboru.

SV ima trenutno več kot 7100 vojakov

Obrambni minister Marjan Šarec je februarja za STA dejal, da mora ministrstvo sprva zagotoviti dovolj kadra za profesionalno vojsko. Povedal je, da so lani prvič po letu 2010 zaznali več kot 300 novih zaposlitev v vojski, kar je preseglo število odhodov v pokoj. Poleg tega je v pogodbeni rezervi že okoli 900 pripadnikov. Tako da ima SV ob upoštevanju pogodbene rezerve več kot 7100 vojakov, je dejal. Resolucija o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja SV do leta 2035 sicer predvideva vojsko v obsegu 10.000 pripadnikov, od tega 3000 pripadnikov pogodbene rezerve.