Vladni trojček. Foto: BoBo
Vladni trojček. Foto: BoBo

V Gibanju Svoboda, SD-ju in Levici so poudarili, da je referendum eno od ključnih orodij demokracije, zato je pomembno, da so državljanke in državljani o vsebini referendumov dobro obveščeni. V kampanjo se podajajo s pozivom 3x ZA, v njej pa se bodo borili za neodvisno javno RTVS, za dostojno starost in za učinkovito vlado.

Zato so vzpostavili novo spletna stran referendumske kampanje www.3xZA.si, ki vsebuje odgovore na ključna vprašanja glede referendumskih tem, povezave do zakonov, o katerih bodo volivci odločali na referendumih, novice, povezane z referendumsko kampanjo in povzetke medijskih nastopov političnih predstavnikov v okviru referendumske kampanje, so zapisali v sporočilu za javnost.

Vladne stranke v referendumsko kampanjo vstopajo s spletno stranjo 3 x ZA! Foto: Zajem zaslona
Vladne stranke v referendumsko kampanjo vstopajo s spletno stranjo 3 x ZA! Foto: Zajem zaslona

"Hvala, ker boste 27. novembra trikrat odločno obkrožili ZA. Vse, kar delamo, delamo za prihodnost Slovenije. Z vami, državljankami in državljani, gradimo stabilnost, sodelovanje in napredek. Politiki, ki razdvaja in ustvarja izredne razmere, napovedujemo konec," je poudaril premier in predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob.

Po besedah predsednice stranke SD Tanje Fajon so ljudem obljubili, da bodo drugačno prihodnost oblikovali skupaj. "Prihodnost, v kateri bo zagotovljena svoboda medijev, njihova avtonomija in finančna samostojnost. Prihodnost, v kateri bo poskrbljeno za varno starost vseh, in kjer bo mogoče na te izzive odgovarjati bolj hitro in učinkovito," je dodala.

"Prvi glas ZA bo RTVS končno iztrgal iz krempljev politike in ga vrnil v službo javnosti. Drugi glas ZA bo omogočil, da v Sloveniji končno dobimo stanovanjsko in podnebno politiko. Tretji glas ZA pa nam bo dal zeleno luč, da s sistemom dolgotrajne oskrbe postanemo družba medgeneracijske solidarnosti," pa je poudaril koordinator Levice Luka Mesec.

Referendumi bodo v nedeljo, 27. novembra.