Smiljan Mekicar je dejal, da je bila namera o predvolilnem povezovanju, zaradi česar je z mesta predsednika odstopil Bojan Dobovšek, v stranki prisotna ves čas. Foto: Dobra država
Smiljan Mekicar je dejal, da je bila namera o predvolilnem povezovanju, zaradi česar je z mesta predsednika odstopil Bojan Dobovšek, v stranki prisotna ves čas. Foto: Dobra država

Iz stranke Dobra država so sporočili, da izbor predsednika zagotavlja kontinuiteto dela v stranki, ki za temelje postavlja izkoreninjenje plenilske logike upravljanja države, ničelno stopnjo tolerance do korupcije na vseh ravneh, končanje ekološke brezbrižnosti, socialno pravičnost ter delovanje pravne države. Stranka se je seznanila tudi s pogovori o morebitnem predvolilnem povezovanju stranke s sorodno mislečimi.

Smiljan Mekicar je ob izvolitvi v izjavi dejal, da so občutki še zelo sveži. "Obdajata me veselje in ponos, da so mi člani v popolnosti zaupali vodenje stranke, ampak z rahlim cmokom v grlu prevzemam to funkcijo, ker je naš dozdajšnji predsednik Bojan Dobovšek odstopil v trenutku, ko se začne glavni boj vsake politične stranke, in to so volitve v DZ," je dejal. Bojan Dobovšek je namreč 4. februarja z mesta predsednika stranke Dobra država odstopil, ker zagovarja stališče, da mora stranka na volitvah v DZ nastopiti sama.

Mekicar je dejal še, da je bila namera o predvolilnem povezovanju v stranki prisotna ves čas, saj vedo, da bo v tej volilni bitki dejavnik povezovanja eden močnejših, zato se ga bodo tudi posluževali. "Ali bo to s skupno listo ali na drugačen način, v tem trenutku še ne morem povedati, je pa še nekaj možnosti oz. pogovori potekajo," je dejal in dodal, da se bo moralo zelo kmalu pokazati "s kom in na kakšen način".

Stranka se bo volitev v državni zbor udeležila na podlagi podpore državljanov, zato od ponedeljka intenzivno zbira podpise državljanov in izvaja številne regijske dejavnosti, so še sporočili iz stranke.