Foto: BoBo
Foto: BoBo

Potem ko so iz državnega zbora sporočili, da je z novim koronavirusom okužen predsednik državnega zbora Igor Zorčič, se je izkazalo, da je okužen tudi minister za obrambo in predsednik NSi-ja Matej Tonin. "Sem pozitiven. Trenutno brez vseh simptomov. Cepljenje deluje. Pazite nase, ostanite zdravi," je navedel na Twitterju.

Z ministrstva so sporočili, da se Tonin zaradi razširjenosti koronavirusne različice omikron redno testira. PCR-test, ki ga je opravil v četrtek zvečer, po tistem, ko je izvedel, da je bil v stiku z osebo, ki je pozneje razvila simptome in zbolela, je bil pozitiven.

"Minister Matej Tonin zaenkrat nima simptomov in se počuti dobro. Takoj po prejemu izvida je obvestil vse potencialno rizične stike. Delo na ministrstvu za obrambo poteka nemoteno, nekatere ministrove aktivnosti v prihodnjem tednu bodo odpovedane, druge pa prilagojene okoliščinam," so pojasnili na ministrstvu.

Obdobje samoizolacije po potrjeni okužbi z novim koronavirusom traja deset dni, v ponedeljek pa se bo skrajšalo na sedem dni. Posameznik 24 ur pred končano izolacijo ne bo smel imeti vročine in drugih zdravstvenih težav, sedmi dan pa bo moral opraviti hitri test na koronavirus.

Tonin in Zorčič bosta tako v samoizolaciji morala ostati do konca prihodnjega tedna.