Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na javnih višjih strokovnih šolah in višjih strokovnih šolah s koncesijo je razpisanih 4287 mest za redni študij. Javne višje strokovne šole razpisujejo tudi 3383 mest za izredni študij. Ponudbo vpisnih mest za izredne študente dopolnjujejo zasebne višje strokovne šole, ki razpisujejo še dodatnih 4130 vpisnih mest.

Prosta mesta za vpis v višje strokovno izobraževanje je razpisalo skupaj 45 višjih strokovnih šol, med njimi 29 javnih in 16 zasebnih, od tega dve s koncesijo.

Razpisanih je 33 različnih študijskih programov. Javne višje strokovne šole razpisujejo največ programov s področja tehnike in proizvodnih tehnologij ter storitev, zasebne pa s področja storitev in družbenih, poslovnih in upravnih ved.

Na univerzah se je prijavni rok začel že v petek

V petek se je začel tudi prvi prijavni rok za vpis na fakultete za dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2023/24. Za bodoče študente je na voljo 19.792 mest za redni in izredni študij, od tega 16.643 mest za slovenske državljane in državljane članic EU-ja. Za Slovence brez slovenskega državljanstva bo na voljo 992 mest, za tujce iz držav, ki niso članice EU-ja, pa 2157 mest. Prijavijo se lahko do 20. marca.