Zadnje soočenje pred volitvami. Foto: BoBo
Zadnje soočenje pred volitvami. Foto: BoBo

V volilnem soočenju, ki sta ga povezovala Nika Benedik in Tomaž Celestina, so predsednike političnih strank najprej spraševali na temo prihodnjega sodelovanja, ki se je končalo tako, da je predsednik SDS-a Janez Janša zapustil studio.

Če bo SDS v nedeljo zmagala, se bo stranka o oblikovanju koalicije pogovarjala z vsemi, je svoj nastop začel predsednik Janez Janša.
A politični tekmeci, ki jim ankete kažejo vstop v državni zbor, so drug za drugim poudarjali, da se z Janšo v vladi ne vidijo, začenši z Marjanom Šarcem, ki se je z Janšo dvakrat že pogovarjal, a nič dogovoril.

Tudi Dejan Židan SD in Karl Erjavec Desus sta ponovila že slišano glede sodelovanja z Janšo, in sicer da se v koaliciji z njim ne vidita.
Podoben je bil tudi odgovor predsednika SMC-ja Mira Cerarja, še pred tem pa je bilo Janezu Janši dovolj pogovora in sodelovanja v oddaji.
Tudi v Levici ne bi sodelovali s SDS, a to po besedah Luke Mesca ni edina stranka, s katero se ne vidijo skupaj.

Ne glede na glasove, ki jih bodo političnim strankam namenili volivke in volivci, je že danes jasno, da bomo po nedelji opazovali naporno sestavljanje koalicije pa naj bo ta desno ali levosredinska.

Prvo radijsko soočenje predsednikov strank in list, ki kandidirajo v vseh osmih volilnih enotah, je bilo 9. maja. Seznam soočenj na Televiziji Slovenija, Radiu Slovenija in MMC-ju si oglejte tukaj.