Nepravilnosti v vrtcu Ribniček so potrdili tudi na inšpektoratu za šolstvo. Foto: Televizija Slovenija
Nepravilnosti v vrtcu Ribniček so potrdili tudi na inšpektoratu za šolstvo. Foto: Televizija Slovenija

V uredništvo smo prejeli anonimno pismo s hudimi očitki na račun zasebnega vrtca Ribniček iz Ivančne Gorice. Direktor vrtca naj bi zaposlene ustrahoval, žalil in celo nezakonito snemal. Vrtec naj bi deloval brez pedagoškega vodje in presegal dovoljeno število otrok v skupini. Kot še piše anonimni vir, naj bi otroci jedli neprilagojeno hrano kar iz bližnje gostilne, med drugim tudi zelo začinjene klobase. Direktor Jerman vse očitke zavrača.

O dogajanju smo se pogovarjali z vzgojiteljicami, ki so nepravilnosti v vrtcu Ribniček potrdile, a pred kamero ne želijo. Med očitki so tudi nepravilnosti pri izplačevanju plač. Ena zaposlena je že dobila odpoved, dve pa sta odpoved podali sami. Zoper štiri je bila podana tudi zahteva za uvedbo disciplinskega postopka. Prav tako je nad ravnanjem vrtca zgrožena mamica 2-letnega otroka, ki so ga iz vrtca preprosto izključili, potem ko ga niso znali obvladati - med drugim naj bi otrok grizel druge.

"Užaljene deklice in objesten deček potrebujejo pozornost"
Direktor Jerman je vse očitke zavrnil in dejal, da v vrtcu delujejo strokovno, glede odpovedi zaposlenim pa je dejal, da je šlo za neprimerno vedenje do otrok in neprimerne pogovore vpričo njih. Zanikal je, da bi otroci jedli začinjene klobase in dodal, da je do prevelikega števila otrok prihajalo tudi zato, ker so vzgojiteljicam občasno dovolili, da pripeljejo svoje otroke.

Naše včerajšnje razkritje je vrtec Ribniček na Facebooku pospremil s ciničnimi besedami, da "užaljene deklice in objesten deček potrebujejo pozornost vse domovine". Ali so z zapisom merili na zaposlene, ki opozarjajo na nepravilnosti v vrtcu, kakršne je sicer v preteklosti že odkrila tudi inšpekcija, in z objestnim dečkom na njihovega odvetnika, nam ni uspelo izvedeti. Lastnik vrtca - ki je pred našo kamero vse očitke zavrnil - se namreč danes na naše klice ne odziva.

Nepravilnosti v vrtcu v Ivančni Gorici?