Foto: BoBo
Foto: BoBo

Za vodenje postopkov združevanja je izvršni odbor pooblastil dozdajšnjega vodjo poslancev LMŠ-ja Braneta Golubovića. V skupino za postopek pripojitve so ob Goluboviću imenovali še podpredsednico LMŠ-ja Jerco Korče in članico izvršnega odbora stranke Marjeto Podgoršek Rek.

Hkrati so na seji podprli tudi predlog predsednika stranke Gibanje Svoboda in najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba, da LMŠ sodeluje v vladi ter da je prvak LMŠ-ja Šarec primeren kandidat za obrambnega ministra, so sporočili iz LMŠ-ja.

V četrtek je sicer zasedal tudi svet stranke Gibanje Svoboda, ki je prav tako sprejel sklep o povezovanju s strankama LMŠ in SAB. To bo po Golobovih besedah potekalo pospešeno, tudi zato so obe stranki povabili k sodelovanju v vladi. Tudi predsednici SAB-a Alenki Bratušek bo namreč, kot kaže, pripadlo ministrsko mesto v novi vladi, saj je kandidatka za ministrico za infrastrukturo.

Tudi izvršni odbor SAB-a je v četrtek sprejel sklep, s katerim svetu stranke predlaga, da podpre predlog za združevanje, Alenko Bratušek pa pooblasti za podpis ustreznih dokumentov za začetek postopka. Za vodenje postopkov združevanja je izvršni odbor pooblastil generalnega sekretarja SAB-a Jerneja Pavliča.