Kangler zanika kakršno koli nepravilnost pri svojem županovanju. Foto: BoBo
Kangler zanika kakršno koli nepravilnost pri svojem županovanju. Foto: BoBo
Kangler noče iz SLS-a

"Gospod Žerjav bi se moral seznaniti z vsebino ugotovitev komisije in slišati tudi mojo plat zgodbe," je dejal Kangler ob svojem obisku v Dogošah. "Komisija je zgodbo obravnavala in izprašala samo osebo, ki je utemeljeno osumljena več kaznivih dejanj. In ta oseba mene bremeni," je dejal župan.
Ponovil je očitke na račun nekdanjega direktorja Farmadenta Leopolda Donka, na katerega naj bi Kangler po ugotovitvah protikorupcijske komisije vplival za sklenitev svetovalne pogodbe z družbo Salutor nekdanjega poslanca Saša Pečeta. Kangler Donku med drugim očita visoke stroške za reprezentanco in službene poti ter sporni nakup zemljišča s skladiščem na Teznem.
"Prepričan sem, da če bi Žerjav takšne podatke imel, ne bi dal takšne izjave," je ocenil in se vprašal, ali je "zaradi tega, ker ne želi trpeti takšnih potez posameznih ljudi v nekaterih podjetjih, črni kozel".
Po 16 letih ostaja v stranki
O izstopu iz SLS-a zato ne razmišlja, saj je v stranki že od leta 1996. In če je bil trikrat izvoljen za poslanca "in imel kar lepe rezultate", je za to stranko, kot pravi, tudi nekaj naredil. "Če bodo organi stranke ugotovili, da sem res zaradi potez, ki jih peljem v Mestni občini Maribor, takšen grešni kozel, da ne spadam več v to stranko, bom tudi takšno odločitev organov stranke sprejel," je dodal.
Mariborski mestni svet pa je ob tem pozval vse pristojne organe, naj čim prej ugotovijo dejansko stanje in po potrebi tudi ukrepajo.
Komisija za preprečevanje korupcije je v četrtek sporočila, da je pri poslovanju župana Kanglerja s podjetjem Farmadent, ki je v večinski občinski lasti, ugotovila večkratno koruptivno ravnanje. Mariborski župan je ugotovitve v celoti in odločno zavrnil, kljub temu pa ga je predsednik SLS-a Radovan Žerjav pozval, naj izstopi iz stranke.

Kangler noče iz SLS-a