Predsednik DZ-ja Igor Zorčič. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)
Predsednik DZ-ja Igor Zorčič. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)

V oddaji Politično s Tanjo Gobec je ob začetku parlamentarnih počitnic gostoval predsednik DZ-ja Igor Zorčič. Parlament bo redno delo nadaljeval septembra, politično jesen pa bo pričakalo parlamentarno razmerje, ko nobena stran nima zagotovljenih 46 glasov.

Če se na političnem prizorišču ne bo zgodilo nič bistvenega, bo aktualna vlada po Zorčičevih besedah končala mandat in delala do maja prihodnje leto. "Opozicija pa bo imela na drugi strani več kot dovolj časa, da se vendarle konsolidira in da se začnejo pogovori o nekem skupnem nastopanju," je dejal predsednik DZ-ja.

Sorodna novica Poslanci po pestrem tednu v DZ-ju začeli počitnice, zasedanja predvidoma spet septembra

Zorčič, ki se je po izstopu iz koalicijske stranke v sklopu poslanske skupine nepovezanih poslancev (NeP) premaknil v opozicijo, je na vprašanje, ali se je že odločil, kateri stranki se bo pridružil v prihodnje, odgovoril, da je odgovor vezan na potencial opozicijskih strank po združevanju. "Opravil sem številne pogovore, vidim, da neke posebne volje po tem, da bi se stranke združevale, zbliževale, ni. Tako da morem reči, da tudi moje trditve, da ni smiselno ustanavljati nove stranke, niso več tako kategorične," je dejal Zorčič in s tem namignil, da bi lahko na naslednjih parlamentarnih volitvah nastopal v okviru svoje stranke.

Posnetek celotnega pogovora s predsednikom DZ-ja, v katerem je komentiral pestro politično dogajanje v zadnjem tednu in napovedi za jesen, si lahko ogledate spodaj.

Politično s Tanjo Gobec