Milan Zver je pozval k izvajanju reform. Foto: BoBo
Milan Zver je pozval k izvajanju reform. Foto: BoBo

Zavzema se za zapis fiskalnega pravila v ustavo, za vitkejšo državo, proračuna za leti 2013 in 2014 pa morata biti varčevalno naravnana. Podpira tudi reformo trga dela, zlasti uvedbo enotne pogodbe za nedoločen čas, pokojninsko reformo, sanacijo bančnega sistema z uvedbo agencije, na katero bi prenesli slabe terjatve, in uvedbo osrednjega državnega holdinga, ki bo na pregleden način gospodaril z državnimi deleži.

Meni, da je treba za izhod iz krize sprejeti ključne ukrepe, ki jih je predlagala vlada in ki so bili podprti od vseh mednarodnih institucij in organizacij. Po njegovem mnenju je treba dolgoročno stabilizirati tudi slovenski politični sistem z dograditvijo volilnega sistema.

Po Zverovem mnenju se mora Slovenija razvijati policentrično, zato morajo občine razpolagati z lastnimi razvojnimi viri. Tistim, ki tega ne zmorejo, lahko po Zverovih besedah pomaga skupnost, saj je edino tako mogoče preseči velike razlike med Ljubljano, ki dosega 132 odstotkov evropskega razvoja, in Prekmurjem, ki je 30 odstotkov pod evropskim povprečjem.