Pred Rimom je Anita Horvat zaradi zdravstvenih težav tekmovala le trikrat. Foto: Reuters
Pred Rimom je Anita Horvat zaradi zdravstvenih težav tekmovala le trikrat. Foto: Reuters

Slovenska rekorderka na 400 m je sicer zelo dobro začela nastop in bila po startu kmalu na čelu kolone, a sta jo že pred začetkom zadnjega kroga prehiteli dve tekmovalki, nato pa se je znašla sredi skupine popolnoma zaprta. Malo pozneje se je znašla na repu tekačic in končala daleč od boja za najvišja mesta.

Izognila se je padcu, a izgubila stik

"Začela sem se spotikati, posebej v prvem zavoju zadnjega kroga, ko sem se desetkrat spotaknila, tekmica za mano me je večkrat pohodila. Potem sem se priključila skupini. Pozneje se je še ena tekmovalka postavila pred mano in sem se morala ustaviti, drugače bi padla, in sem izgubila stik s skupino," je odločilni drugi krog strnila Hrovat.

V tej sezoni na prostem je tekla le na treh tekmah, v zimski pa ni tekmovala. "Po navadi je velika tekma avgusta, ko je za nami že celotna sezona. Poleg tega sem imela na začetku sezone še zdravstvene težave in bi bilo zame bolje, če bi bil EP pozneje. Tako se zdaj usmerjam k olimpijskim igram avgusta v Parizu," je še povedala Horvat.

Neja Filipič je tekmovala v kvalifikacijah skoka v daljino, kjer je z izidom sezone 6,53 zasedla enajsto meto v skupini A. Skupno je bil njen skok 18. najdaljši med 27 skakalkami, s čimer je ostala brez finalnega nastopa, za kar bi morala skočiti 6,64.

Napaka slovenskih sprinterjev

Slovenska štafeta na 4 x 100 m zaradi napake v zadnji predaji ni končala nastopa. Tekli so Anej Čurin Prapotnik, Andrej Skočir, Jernej Gumilar in Matevž Šuštaršič. Slovenska štafeta je z napako v predaji predčasno končala že na prejšnji tekmi na 77. balkanskega prvenstva v Izmirju konec maja. Nedotaknjen ostaja slovenski rekord 39,20 sekunde, ki so ga Rok Predanič, Matic Osovnikar, Boštjan Fridrih in Jan Žumer tekli 22. junija leta 2002 v Sevilli.

Zaradi poškodb v ekipi ni nastopila slovenska štafeta 4 x 400 m.