Luka Janežič bo zastopal Evropo. Foto: EPA
Luka Janežič bo zastopal Evropo. Foto: EPA

To bo zadnje večje tekmovanje pred svetovnim prvenstvom v Dohi. "Luka je bil izbran v ekipo Evrope za tek 400 metrov v soboto, verjetno bo tekel tudi v štafeti 4 x 400 m naslednji dan. To je velika čast zanj in za slovensko atletiko. Niti pomišljal nisem, nastop sva potrdila," je razložil trener Rok Predanič.

Trener predstavil celotni urnik
"Odpovedali pa bomo verjetno nastop na Diamantni ligi to nedeljo v Birminghamu, bolj se nagibava v to smer, ker potrebuje počitek. Nastopil bi le, če bo to nujno zaradi točk v lovu na zanesljiv nastop na finalu Diamantne lige. Po napornem nizu tekmovanj bo imel aktivni premor z lažjimi treningi, nato pa ga čakajo še tri velike mednarodne tekme. V Madridu bo tekel 25. avgusta, nato na finalu Diamantne lige v Bruslju in v Minsku. Za konec te serije pa se bo predstavil še v Velenju, kjer bo sredi septembra ekipno državno prvenstvo," je še dodal Predanič.

Dvoboj (The Match), kot so kratko poimenovali atletsko tekmo med Evropo in ZDA, je letos obnovljena različica tovrstnih prestižnih tekmovanj iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. V beloruski prestolnici bo na programu poleg disciplin SP-ja še mešana štafeta.

Sedem tisočakov za zmagovalce disciplin
V ekipi Evrope bo tudi osem beloruskih atletinj in atletov. Zmagovalec posamezne discipline bo dobil po 7.000 evrov, drugo mesto bo prineslo 5.000, tretje 4.000, denarno nagrado pa bo prejel tudi osmouvrščeni (500 evrov).