Slovenski atletiki zdaj manjka le še naslov svetovnega prvaka v dvoranski atletiki, kjer pa Primož Kozmus seveda ne more tekmovati. Foto: EPA
Slovenski atletiki zdaj manjka le še naslov svetovnega prvaka v dvoranski atletiki, kjer pa Primož Kozmus seveda ne more tekmovati. Foto: EPA
Kozmus prepričljivo do zlata

Vse, kar krasi velike šampione, je pokazal s svojim nastopom na olimpijskem stadionu in okoli njega. Skromnost in srčnost. In to v soseščini ogromnega kompleksa za številna športna tekmovanja, ki so ga zgradili za 11. olimpijske igre.

Vabljeni k branju:
- Primož Kozmus je natanko leto dni po olimpijskem zlatu postal še svetovni prvak. Zdaj napoveduje še lov na svetovni rekord. Preberite še pogovor za TV Slovenija.
- Komentar vrhunca prvenstva: Bolt tekel 9,58.

Štukelj osvojil zadnjo olimpijsko medaljo
V soseščini ogromnega letnega telovadišča, ki je velikanu našega športa Leonu Štuklju prineslo zadnjo olimpijsko kolajno v dolgi in uspešni karieri. Srebrno. Naključje? V športu jih je kolikor hočemo. Sinovi in hčere prestavljajo meje mogočega, kar ni uspelo njihovim staršem - nasledniki obetavnih generacij postajajo šampioni.

Olimpijski, svetovni, evropski naslov ...
Primož Kozmus je v olimpijskem parku na severozahodu Berlina dokončal tisto, kar morda ni uspelo velikanu našega športa. Na nekakšen - samo izbrancem znan način. Slovenska atletika ima od včeraj še en naslov več - tistega, ki ji je manjkal v njenih bogatih vitrinah. Britta Bilač in Jolanda Čeplak sta priskrbeli evropska naslova, Primož Kozmus olimpijskega in svetovnega.

... manjka le še dvoranski svetovni naslov
Samo še naslov dvoranskega svetovnega prvaka čakamo in zbirka bo popolna. Nič se ne mudi. Naslednje svetovno dvoransko prvenstvo je v Dohi. Trenutno nimamo favoritinje oziroma favorita, ki bi nam naslov prinesel že prihodnje leto.

Danes naslednji slovenski vrhunec
Na račun prvega mesta Primoža Kozmusa in osmega Miroslava Vodovnika je Slovenija po treh dneh na 14. mestu med 36 državami na 12. SP-ju v Berlinu, ki so imele svoje predstavnike v 14 finalih. Prvenstvo se je šele začelo, nov up za vrhunsko uvrstitev je Martina Ratej. Že danes v finalu meta kopja.

Kozmus prepričljivo do zlata