Alex Quinonez je na SP-ju pred dvema letoma takole poziral z bronasto medaljo. Osebni rekord 19,87 je postavil julija 2019 v Lozani. Foto: EPA
Alex Quinonez je na SP-ju pred dvema letoma takole poziral z bronasto medaljo. Osebni rekord 19,87 je postavil julija 2019 v Lozani. Foto: EPA

Policija je potrdila smrt še enega človeka. Dogodek se je zgodil pred nakupovalnim središčem na severozahodu mesta, preiskava pa še poteka, poroča BBC.

Smrt športnika, ki je veljal za najboljšega tekača na kratke proge v zgodovini te južnoameriške države in s tem navdih za številne sodržavljane, je sprožila val žalovanja. Sožalje družini je izrekel tudi predsednik Ekvadorja Guillermo Lasso. Po poročanju ekvadorskih medijev je zagotovil, da storilci ne bodo ostali nekaznovani.

32-letni Quinonez, sedmi v teku na 200 metrov na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu, se je kvalificiral tudi za letošnje OI v Tokiu, vendar pa tam ni nastopil zaradi kršitev dopinških pravil. V obdobju enega leta, od junija lani do maja letos, je trikrat kršil pravila testiranj. Izpustil je test, ni se pojavil na dogovorjenem mestu in navedel napačne informacije glede kraja testiranja, zato je prejel enoletno prepoved nastopanja.

Sorodna novica Ekvadorski predsednik zaradi mamilarskega nasilja razglasil izredne razmere

V Ekvadorju izredne razmere

Lasso je sicer v ponedeljek na celotnem območju države za dva meseca razglasil izredne razmere zaradi "resnih nemirov", povezanih s trgovino z mamili.

Od januarja do avgusta letos je bilo v Ekvadorju 1427 umorov, kar je 55 več kot leta 2020, kažejo podatki notranjega ministrstva.

V Guayaquilu, drugem največjem ekvadorskem mestu, je konec septembra v spopadih med rivalskimi tolpami v zaporu umrlo 119 ljudi. To je bil najhujši pokol v zaporih v zgodovini države.

Sorodna novica Vrhunska kenijska tekačica zabodena do smrti