Foto:
Foto:

V sebi ima takšno tekmovalnost, kot sem jo redko srečal v tridesetih letih pri Milanu. Za vsakim igralcem steče, tudi na treningu. Z voljo se da doseči veliko, on pa ima železno voljo.

Športni direktor Milana Adriano Galliani o napadalcu Gianluci Lapaduli, ki si je po prvem zadetku v Serie A v nedeljo proti Palermu (1:2) in poškodbi Manola Gabbiadinija naknadno prislužil vpoklic v italijansko reprezentanco za sobotno kvalifikacijsko tekmo v Liechtensteinu in torkovo prijateljsko srečanje proti Nemčiji na San Siru.

26-letni Torinčan je v sezoni 2013/14 kot posojen nogometaš Parme igral za Gorico in v Prvi ligi TS na 28 tekmah dosegel 11 zadetkov. Lani je bil v dresu Pescare s 27 zadetki najboljši strelec italijanske druge lige, še tri pa je dosegel v končnici za uvrstitev v Serie A. Ker je njegova mati Perujka, so mu letos ponujali tudi igranje za tamkajšnjo reprezentanco.

"Moram se zahvaliti Gallianiju za lepe besede. Moja največja kakovost je odločnost. Vedno sem igral tako in to bom počel tudi v prvi ligi. Mislim, da je to osnova, zato bom nadaljeval s takšnim pristopom. Pozitivni trenutek Milana mi je pomagal pri preboju v reprezentanco, zelo sem vesel. Zamenjal sem veliko ekip, tudi po zaslugi Parme, ki me je posojala drugam. Zdaj upam, da bom našel pri Milanu mirnost," je povedal Lapadula, ki je do zdaj v prvi ligi igral le 153 minut. Nastopil je na šestih tekmah.
Vir: La Gazzetta dello Sport