Agron Šalja. Foto: www.alesfevzer.com
Agron Šalja. Foto: www.alesfevzer.com

Za trenerja sem prišel na prošnjo investitorja Georgea Juncaja. Težko mi je bilo reči ne, kljub temu da je bil položaj s trenerskega vidika zelo težek, soočen sem bil z zatečenim stanjem. Ni mi bilo težko ugrizniti v to jabolko, verjel sem, da nam bo uspelo.

Žal mi je fantov, saj so delali dobro in kazali dober odnos, vsaj velika večina. Trudili so se in borili, želeli smo ustvariti neko igro oziroma skupno idejo. Na skoraj vseh tekmah pa nismo uspeli držati prave ravni oziroma osredinjenosti skozi celotno srečanje. Nihali smo od zelo visoke ravni do osnovnošolskih napak. Na prvi tekmi, ko sem vodil Gorico, smo proti Olimpiji v zadnjih minutah prejeli zadetek in izpustili zmago. Vodili smo v Murski Soboti in doma proti Celju, a na koncu ostali brez točk.

V kvalifikacijah za obstanek je bila odločilna prva tekma (3:1). Dovolili smo si osnovnošolske napake in omogočili zmago Aluminiju v trenutkih, ko smo si mi ustvarjali priložnosti. Na povratnem srečanju (1:1) smo pri vodstvu z 1:0 morali iskati še en zadetek, a izgubili smo red in kompaktnost. Igralci so bili premalo agresivni, Aluminij je deloval odločneje in začel igrati.

Kidričani so resna ekipa, vse leto so bili skupaj in celotno sezono so v drugi ligi zmagovali. Kar sem sam spremljal, so bili najboljša ekipa v drugi ligi. Gotovo so lahko šli v kvalifikacije tudi z manjšim pritiskom kot mi. Toda ne glede na vse: če bi bili mi pravi, bi morali na dveh tekmah premagati Aluminij.

Trener nogometašev Gorice Agron Šalja po izpadu iz Prve lige Telemach, v kateri je Novogoričane od 17. aprila, ko je nasledil Edyja Rejo, vodil v zadnjih petih krogih in na dveh tekmah kvalifikacij proti Aluminiju.

Z Gorico je od januarja sodeloval ameriški vlagatelj George Juncaj, po tretjem nazadovanju v 2. SNL v zadnjih petih sezonah (2019, 2021, 2023) pa nad nadaljnjim sodelovanjem visi kar nekaj vprašajev, čeprav so v klubu s partnerjem podpisali štiriletno pogodbo.