Koliko hokejistov se lahko pohvali, da je v podaljšku zadnje možne tekme finala odločilo prvenstvo? Bine Mašič je pri le 18 letih poskrbel za epski zaključek in novo zvezdico Jesenic. Foto: www.alesfevzer.com
Koliko hokejistov se lahko pohvali, da je v podaljšku zadnje možne tekme finala odločilo prvenstvo? Bine Mašič je pri le 18 letih poskrbel za epski zaključek in novo zvezdico Jesenic. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Najstnik Bine Mašič po 10 minutah podaljška odločil prvenstvo

Veliki junak Jesenic za osvojitev skupno 36. naslova državnih prvakov je v dramatičnem podaljšku odločilne tekme postal eden najmlajših na 5. tekmi finala državnega prvenstva v hokeju na ledu za sezono 2020/21.

Zaprl Panceta, ki ga je na drugi strani še položil
Branilec Bine Mašič je v 10. minuti podaljška ‒ skupno 70. minuti ponedeljkove tekme ‒ v obrambni tretjini Jesenic pokril Žigo Panceta ter mu zaprl vse možnosti.

Kapetan Olimpije se je odločil za podajo nazaj ob ograji, a s tem podaril plošček izkušenemu Andreju Hebarju. Št. 88 je krenila v protinapad po desni strani, ki je podal nazaj na modro črto do mladega Mašiča.

Sorodna novica Po novi zvezdici pod stropom Podmežakle se obeta selitev nosilcev igre v Tivoli

Iz vrst Jesenic mladi posojeni hokejist je s preigravanjem položil Panceta na led, Simčič je bil predaleč za učinkovit blok, ob višku prostora je Mašič sprožil in zatresel desni zgornji kot vrat Paava Hölsa, ki ga je s postavljanjem pred golom dobro zakril Patrik Rajsar.

Bine Mašič: Zaenkrat sem še v šoku

Veliki up slovenskega hokeja
Sanjski gol 18-letnika za 3:2 tako na tekmi kot v finalni seriji DP-ja 2020/21. Mašič ima očitno nos za odmevne gole, saj je podobno v podaljšku odločil prvo polfinalno tekmo Alpske lige proti Asiagu. Po omenjeni tekmi ga je trener železarjev Mitja Šivic javno označil kot enega redkih slovenskih branilcev, ki zna reševati težke položaje.

Podobno zablestel v polfinalu proti Asiagu
Pred trenutno 173 cm visokim in 66 kg težkim branilcem, ki strelja z levico, je vsekakor svetla prihodnost. Zanimivo, da je Mašič vse svoje gole v zasedbi HDD-ja Jesenic dosegel v končnicah: enega omenjenega v Alpski ligi in dva v končnici državnega prvenstva, kjer je na 9 tekmah zbral sicer 6 točk.

Bine Mašič s strelom od daleč Jesenice popeljal do 13. naslova